Προκήρυξη αγώνων κυπέλλου “Μάχη Κρήτης”

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λασιθίου, προς τιμή των Ηρώων της «Μάχης της Κρήτης» και μετά την κοινή σύσκεψη της 08-04-2019 λαμβάνοντας υπόψη του:

 1. Την απόφαση του Δ.Σ. πού ελήφθη στην συνεδρίαση της 01-04-2019.
 2. Τις διατάξεις του Κ.Α.Π, των κανόνων αθλοπαιδιάς και του αθλητικού Νόμου.
 3. Την κοινή σύσκεψη εκπροσώπων των Ενώσεων Κρήτης την 08-04-2019.
 4. Την οφειλόμενη τιμή προς τους πεσόντες ΗΡΩΕΣ και λοιπούς αγωνιστές της «ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ» και το γεγονός ότι το πρωτάθλημα Μικτών Ομάδων Ενώσεων αποτελεί κίνητρο αύξησης ενδιαφέροντος για το άθλημα.

 

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι

Την 35η Διοργάνωση των αγώνων ποδοσφαίρου του «ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ 2019» με την υποχρεωτική συμμετοχή των Μικτών Ομάδων των Ενώσεων της Κρήτης, με τους παρακάτω όρους:

 

 1. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ—ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ—ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ—ΔΙΑΜΟΝΗ

Α.  Στο Κύπελλο αυτό είναι υποχρεωτική η συμμετοχή όλων των Μικτών Ομάδων των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Κρήτης και συμμετέχουν σε αυτό ποδοσφαιριστές γεννηθέντες από και 1η Ιανουαρίου 2003 καί μεταγενέστερα, όπως αποφασίστηκε στη κοινή σύσκεψη της 08-04-2019.

Β.  Για τη συμμετοχή στους αγώνες επιτρέπονται (7) επτά αλλαγές σε (3) τρεις διακοπές.

Γ.  Στο Φύλλο Αγώνος δύνανται να δηλωθούν μέχρι (18) Δεκαοχτώ ποδοσφαιριστές.

Δ.  Στη Διοργάνωση λαμβάνουν μέρος αποκλειστικά ποδοσφαιριστές πού έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται στις Ελληνικές Εθνικές Ομάδες.

Απαγορεύεται η συμμετοχή σε ποδοσφαιριστές πού αγωνίζονται σε ομάδες Κ20—Κ19 και Κ17 των Π.Α.Ε. πού έχουν αγωνισθεί στα πρωταθλήματα FOOTBALL LEAUGE και SUPER LEAUGE.

 1. Η διεξαγωγή του Κυπέλλου αυτού ανατίθενται σε αγωνιστική επιτροπή πού αποτελείται από την Ε.Π.Σ.ΛΑΣΙΘΙΟΥ, έχοντας και την ευθύνη της Γραμματείας της διοργάνωσης.

Την Αγωνιστική Επιτροπή αποτελούν οι παρακάτω:

Πρόεδρος    Μιχαήλ Παπαγεωργίου

Μέλος          Γεώργιος Πατεράκης

Μέλος          Δημήτριος Κοντοπόδης

Τυχόν ενστάσεις εκδικάζονται από την παραπάνω και μόνο επιτροπή.

Ζ.  Διαιτητές των αγώνων για λόγους οικονομικούς, με ομόφωνη απόφαση όλων των αντιπροσώπων των Ε.Π.Σ. στη κοινή σύσκεψη της 08-04-2019 θα είναι αξιολογημένοι Διαιτητές της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λασιθίου. Τα έξοδα των προκριματικών και τελικών αγώνων (διαιτησία) βαρύνουν τη διοργανώτρια Ε.Π.Σ.ΛΑΣΙΘΙΟΥ.

Η.  Τα έξοδα μετακίνησης βαρύνουν τις μετακινούμενες Ενώσεις.

Τα έξοδα διαμονής και διατροφής (Ξενοδοχείο-πλήρης διατροφή), βαρύνουν την Ε.Π.Σ.ΛΑΣΙΘΙΟΥ και όχι τις μετακινούμενες Ενώσεις.

Η κάθε αποστολή θα απαρτίζεται από είκοσι πέντε (25) άτομα.

Οι αποστολές και οι προσκεκλημένοι θα καταλύσουν σε ξενοδοχείο στην Ιεράπετρα.

Στους αγώνες αυτούς η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΑΔΕΙΕΣ ΑΓΩΝΩΝ—ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ—ΙΑΤΡΟΙ ΑΓΩΝΩΝ

Θα έχει την φροντίδα και μέριμνα η Ε.Π.Σ.ΛΑΣΙΘΙΟΥ.

3. ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

Ορίζονται από την αγωνιστική επιτροπή της Ε.Π.Σ.ΛΑΣΙΘΙΟΥ.

ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΩΝ

Με αναγραφή στην επικεφαλίδα «35 ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ 2019».

 

 1. ΔΕΛΤΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ—ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΕΙΑΣ

Για τους αγώνες του Κυπέλλου αυτού η κάθε Μικτή Ομάδα (ΕΝΩΣΗ) υποχρεούται να έχει μαζί της:   Α. Το Δελτίο Ατομικών Στοιχείων και Μεταβολών Ποδοσφαιριστή και

Β. Την Κατάσταση Υγείας Ποδοσφαιριστών

Δύο (2) Καταστάσεις Υγείας αφού πρώτα έχει γίνει η θεώρησή τους από τον Ιατρό,υπογεγραμμένες από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης, πρέπει να αποσταλούν στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λασιθίου (Ε.Π.Σ.ΛΑΣΙΘΙΟΥ) ταχυδρομικώς (πρωτότυπες) ή με FAX (28410-25715) προκειμένου η μία κατάσταση να παραμείνει στο αρχείο της διοργανώτριας Ε.Π.Σ.ΛΑΣΙΘΙΟΥ και η άλλη θεωρημένη από την Ε.Π.Σ.ΛΑΣΙΘΙΟΥ θα επιστραφεί στις Ε.Π.Σ. Κρήτης για να επιδεικνύεται στον Διαιτητή του αγώνα.

Εφόσον οι καταστάσεις αποσταλούν με FAX η Ένωση υποχρεούται να παραδώσει την μία πρωτότυπη κατάσταση στην Ε.Π.Σ.ΛΑΣΙΘΙΟΥ πριν την έναρξη των αγώνων.

 

 1. ΤΙΜΩΡΙΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

Επειδή το Κύπελλο «ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ» γίνεται προς τιμήν των Ηρώων αυτών πού θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι και επειδή κυρίαρχο στοιχείο πρέπει να είναι η συμμετοχή και όχι η νίκη και ο φανατισμός μαζί με την ανάπτυξη δεσμών φιλίας μεταξύ των νέων και η ευγενής άμιλλα για την ανάδειξη των ταλαντούχων, ποδοσφαιριστής πού θα αποβάλλεται με κόκκινη κάρτα θα αποκλείεται της παραπέρα συμμετοχής του, στους αγώνες αυτού του Κυπέλλου.

 

 1. ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

Όλοι οι αγώνες του Κυπέλλου (διάρκεια ημιχρόνου 45΄) διεξάγονται με το σύστημα απλών συναντήσεων αποκλεισμού και σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα ακολουθηθεί η διαδικασία των πέναλτι (δεν θα υπάρχει παράταση).

 

 1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Ύστερα από την σύσκεψη των αντιπροσώπων των Ε.Π.Σ. ΚΡΗΤΗΣ στις 08-04-2019 στα Ιδιόκτητα Γραφεία της Ε.Π.Σ.ΛΑΣΙΘΙΟΥ, ομόφωνα αποφασίστηκε όπως οι φετινοί αγώνες του Κυπέλλου «ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ», διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαϊου 2019 στο Δημοτικό Στάδιο Ιεράπετρας «Πέτρος Βουζουνεράκης».

Μετά την κλήρωση πού έγινε παρουσία των αντιπροσώπων, ορίστηκαν οι αγώνες ως παρακάτω:

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ—ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΜΑΪΟΥ 2019

Α΄  ΑΓΩΝΑΣ   Ε.Π.Σ.ΡΕΘΥΜΝΟΥ—Ε.Π.Σ.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  ΩΡΑ 17.00

Διαιτησία Αγώνα και Παρατηρητές Αγώνα από Ε.Π.Σ.ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Β΄  ΑΓΩΝΑΣ   Ε.Π.Σ.ΛΑΣΙΘΙΟΥ—Ε.Π.Σ.ΧΑΝΙΩΝ             ΩΡΑ 19.00

Διαιτησία Αγώνα και Παρατηρητές Αγώνα από Ε.Π.Σ.ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΤΕΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ—ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΪΟΥ 2019

ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

Στο Μικρό Τελικό θα αγωνισθούν οι ηττηθείσες ομάδες των Α΄ και  Β΄ προκριματικών αγώνων του Σαββάτου 11-05-2019 και ώρα 11.00 π.μ.

Διαιτησία Αγώνα και Παρατηρητές Αγώνα από Ε.Π.Σ.ΛΑΣΙΘΙΟΥ.

ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

Στο Μεγάλο Τελικό θα αγωνισθούν οι νικήτριες ομάδες των Α΄ και  Β΄ προκριματικών αγώνων του Σαββάτου 11-05-2019 και ώρα 13.00 μ.μ.

Διαιτησία Αγώνα και Παρατηρητές Αγώνα από Ε.Π.Σ.ΛΑΣΙΘΙΟΥ.

 

 1. ΕΠΑΘΛΑ-ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ

Α.  Στην πρώτη ομάδα (Κυπελλούχο) θα απονεμηθεί κύπελλο νικητή και τριάντα (30) αναμνηστικά μετάλλια.

Β.  Στην δεύτερη ομάδα (Φιναλίστ) θα απονεμηθεί κύπελλο συμμετοχής και τριάντα (30) αναμνηστικά μετάλλια.

Γ.  Στην τρίτη ομάδα θα απονεμηθεί κύπελλο συμμετοχής και τριάντα (30) αναμνηστικά μετάλλια.

Δ.  Στην τέταρτη ομάδα θα απονεμηθεί κύπελλο συμμετοχής και τριάντα (30) αναμνηστικά μετάλλια.

Ε.  Στον MVP (καλύτερος ποδοσφαιριστής) των αγώνων του διημέρου 11 και 12 Μαϊου 2019 πού θα ψηφισθεί από τους παρόντες εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. θα δοθεί τιμητική αναμνηστική πλακέτα.

Ζ.  Στον 1ο σκόρερ των αγώνων τού διημέρου θα δοθεί τιμητική αναμνηστική πλακέτα.

Η.  Σε όλους τους συμμετέχοντες (αποστολές Ε.Π.Σ. ΚΡΗΤΗΣ) ένα (1) μικρό Λαβαράκι της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λασιθίου μαζί με ένα (1) αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.

Θ.  Σε όλους τους συμμετέχοντες Διαιτητές των αγώνων ένα (1) μικρό Λαβαράκι της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λασιθίου μαζί με ένα (1) αναμνηστικό μετάλλιο και ένα (1) δίπλωμα αναμνηστικό συμμετοχής.

 1. ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ

Στις Ενώσεις για τοποθέτηση στα γραφεία τους θα δοθεί ειδική αναμνηστική πλακέτα για την συμμετοχή τους στο «35ο Κύπελλο Μάχης της Κρήτης» έτους 2019 με παράσταση την ηρωική «Μάχη της Κρήτης 1941» ως αιώνιο σύμβολο λεβεντιάς και ανδρείας της λεβεντογέννας Κρήτης πού το παράδειγμα της φωτίζει όλους του λαούς της οικουμένης και για αυτό άπαντες υποκλίνονται μπροστά της, και θα καθοδηγεί πάντα για το ύψιστο αγαθό της «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» όπως αναφωνεί ο Κρητικός την στιγμή πού πέφτουν στο Μάλεμε Χανίων οι αλεξιπτωτιστές από τα γερμανικά αεροπλάνα «Δεν τη πατείτε εσείς μωρέ την Κρήτη ανάθεμά σας» Στίχοι Σ. Λίτινα από το βιβλίο του «Η Μάχη της Κρήτης 1941».

 1. ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Α.  Οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την Προκήρυξη αυτή, τις διατάξεις του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και την ισχύουσα αθλητική νομοθεσία θα επιλύεται με απόφαση της αγωνιστικής επιτροπής.

Β.  Η ερμηνεία του (Κ.Α.Π.) και των Κανονισμών και των όρων της Προκήρυξης αυτής γίνεται μόνο από την αγωνιστική επιτροπή.

Γ.  Η Προκήρυξη αυτή αποτελεί σύμβαση προσχώρησης μεταξύ Ε.Π.Σ.ΛΑΣΙΘΙΟΥ ως διοργανώτριας του Κυπέλλου αυτού και των Μικτών Ομάδων (Νέων) των Ε.Π.Σ. ΚΡΗΤΗΣ πού δήλωσαν συμμετοχή σε αυτό.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies και ζητά τα προσωπικά σας δεδομένα για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.