Σαρώνει τους τίτλους ο Μάγγος

Ο ΟΦΙ τα τελευταία 3 χρόνια διανύει ίσως τις καλύτερες και πιο ιστορικές στιγμές της ιστορίας του. Οι επιτυχίες έρχονται η μια πίσω από την άλλη. Η τροπαιοθήκη του έπρεπε να μεγαλώσει αναγκαστικά από τους τίτλους που έχουν έρθει. Αλλά και τι τίτλοι…; Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας, διάκριση που εξύψωσε το Λασίθι(Το μοναδικό που ήρθε στο Νομό μας). Πρωτάθλημα Γ΄ εθνικής, η μεγαλύτερη επιτυχία του Λασιθιώτικου ποδοσφαίρου σε επίπεδο τίτλων… μέχρι την επόμενη. Ο ΟΦΙ ανάγκασε όλη την Ελλάδα να τον χειροκροτήσει μέσα από την συμμετοχή του στους ομίλους του κυπέλλου Ελλάδας.

Έμεινε όρθιος στο ΟΑΚΑ και έχασε ένα ασύλληπτο τρίποντο στις καθυστερήσεις από τον γίγαντα του Ελληνικού ποδοσφαίρου Παναθηναϊκό. Έπαιξε με την ποιοτική ομάδα του Παναιτωλικού, σε ένα παιχνίδι που το συγκρότημα του Αγρινίου χρειαζόταν μόνο νίκη για να προκριθεί στην επόμενη φάση. Και όμως ο ΟΦΙ όχι μόνο τον κοίταξε στα μάτια, πήρε θετικό αποτέλεσμα, 0-0 και είχε προϋποθέσεις για κάτι περισσότερο.

Ένας από τους βασικούς συντελεστές αυτών των μεγάλων ιστορικών στιγμών θεωρείται αναμφισβήτητα ο προπονητής του Ιωάννης Μάγγος. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός άφησε μια καλή χρονιά 2016-2017 με την Αναγέννηση Καρδίτσας στην Football League, όπου σώθηκε νωρίς και στο κύπελλο έκανε μεγάλες εμφανίσεις στους ομίλους (βλέπε 2-2 με ΑΕΚ). Ήρθε τον Αύγουστο του 2017 στην Ιεράπετρα, ταυτιζόμενος απόλυτα με τις ιδέες, σκέψεις και το πλάνο του νεοεμφανιζόμενου επίσης προέδρου του ΟΦΙ Αθανάσιου Χηνόπουλου. Μαζί πορεύτηκαν για να αλλάξουν το ποδοσφαιρικό status του ΟΦΙ, να τον ξεκολλήσουν από την μονοτονία του τοπικού και τα κατάφεραν σχετικά γρήγορα. Ο νεαρός τεχνικός προσέθεσε την ποδοσφαιρική του φινέτσα, «έχτισε» μια ομάδα με πνεύμα νικητή, έχοντας την καλλιέργειά και τις γνώσεις πάνω στο αντικείμενο της προπονητικής. Επίσης αποδείχθηκε και αποδεικνύεται, ότι ξέρει πώς να διαχειριστεί πολλούς χαρακτήρες και σε κάποιες περιπτώσεις αταίριαστους μεταξύ τους.

Όμως δεν πρέπει να αδικήσουμε τη συνολική προσπάθεια, καθώς ο νεαρός τεχνικός συνεργάστηκε και συνεργάζεται άψογα με την διοίκηση και κυρίως τον πρόεδρο Αθανάσιο Χηνόπουλο. Πολύ περισσότερο ταίριαξε με τους συνεργάτες στο τεχνικό επιτελείο. Στο ποδόσφαιρο αυτά είναι αλληλένδετα. Ο Αθανάσιος Χηνόπουλος είναι ο καταλύτης για την αλλαγή σελίδας… του ΟΦΙ, η μεγάλη «επένδυση» όμως δόθηκε στο πρόσωπο του κ. Μάγγου, αλλά και στους συντελεστές δίπλα του. Μεγάλη συμβολή σε αυτό το κομμάτι έχουν οι συνεργάτες του, Αντώνης Κορνάρος, Λευτέρης Μπαριτάκης και Γιώργος Ασπραδάκης.

Επειδή στο ποδόσφαιρο και στον επαγγελματικό αθλητισμό (αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις και στον ερασιτεχνικό), οι τίτλοι είναι αυτοί που… μιλάνε για την κάθε προσωπικότητα, είτε είναι παράγοντας, είτε προπονητής, είτε ποδοσφαιρισής. Ο Ιωάννης Μάγγος λοιπόν μπορεί να χαρακτηριστεί αναμφισβήτητα ως ο προπονητής των τίτλων. Βρήκε τον ΟΦΙ να αφήνει επιτέλους το «εγχώριο» πρωτάθλημα του Λασιθίου, όπου η ομάδα έχει «ξεδιψάσει» με 10 πρωταθλήματα, και ανέβασε κατά πολύ το level.

Αναλύσαμε τους δύο πιο «λαμπερούς» τίτλους παραπάνω, πρωτάθλημα Γ΄ εθνικής και κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδας. Το σύνολο είναι εντυπωσιακό για μόλις 2 χρόνια(μπαίνουμε στον 3ο)για τον Ιωάννς Μάγγο, ο οποίος με την κούπα της Τετάρτης έφτασε αισίως τους 7 τίτλους! Τα σούπερ καπ ΕΠΣΛ έγιναν τρία, τα κύπελλα ΕΠΣΛ είναι 2 και προσθέτουμε το πρωτάθλημα Γ΄ εθνικής και το κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδας.

Του Αθανάσιου-Κυριάκου Μπέρκοβιτς-Ιωαννίδη

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies και ζητά τα προσωπικά σας δεδομένα για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.